top of page

Äntligen öppet igen!

Äntligen öppnar stora biblioteket i Linköping igen! Egentligen har det inte gått någon nöd på mig, att läsa ifatt böcker som blivit liggande och e-böcker att ladda hem har täckt behovet. Dessutom så har det varit enkelt att hämta beställda böcker i entrén på mitt lokala bibliotek. Inga problem. Men det är ju när man inte vet exakt vilken bok man vill bära hem som man vill bläddra runt i ämneshyllan och bli överraskad . Gå runt och se om nåt oväntat dyker upp i ens väg. En effektiv webbsida räknar hur många som är inne i biblioteket just nu. Man kollar i telefon och ser till att man slipper stå utanför i kö och kyla. Vad jag lånade? Ett par konstböcker som jag inte visste att jag skulle låna och så en bok av paddel-legenden Jim Danielsson. Där finns ett kapitel som heter ”När blir en paddlare gammal?” Högst aktuellt och intressant. Låt mig citera slutet på kapitlet:


Jag vill fortsätta paddla. Jag vill se vinden rufsa min hustrus hår när vågorna vaggar hennes kajak. Jag vill sitta vid lägerplatser och se ut över berg, skogar och vatten. Må kajaken länge bära mig fram på livets mångskiftande hav mot en avlägsen stilla hamn.

Opmerkingen


bottom of page