top of page

Äntligen ett rätt!


Visst är det svårt det här med att äta rätt. Jag försöker laga allt från grunden, det känns rätt och blir oftast bra och gott. I söndags hade DN ett avancerat diagram som inte var så lätt att förstå om hur fel jag åt, inte bara jag utan alla vi svenskar. Jag skulle äta mindre potatis och ägg och mera fullkorn, bulgur och grynblandningar. Men jag gillar inte bulgur, inte sedan skolan försökte övertyga oss om att ”bulgurpytt” är en maträtt.  Naturligtvis försöker jag också äta mindre kött och lagar nått helt vegetariskt emellanåt, men egentligen är det bara på restaurang som jag äter vegetariskt med stort nöje. Den senaste vegetariska jag gjorde var nått i ugnen med squash och aubergine, blev väl så där, fick ner det men inte blir det just den vegorätten igen. Så man fortsätter ha lite halvdåligt samvete. Men så äntligen dök ovanstående upp i  Corren och eftersom det präglar varenda frukost hos bloggaren  så känner man sig plötsligt helt rätt, det var länge sedan. Havregrynsgröt, juice och ostsmörgås! Linskofta – suck! DN: 20 goda och klimatsmarta recept inkl linskofta

Comments


bottom of page