top of page

Årets kajakbild 2016


Tillbaka som utlovat med ett par blogginlägg i veckan, onsdag och fredag. Nu är det ett år sedan jag startade bloggen på allvar och började rapportera om mitt liv som pensionär. Stort och smått, viktigt – oviktigt, rapporter från pensionärlivet börjar med en av sommarens höjdpunkter sedan decennier: Årets paddling!

I år blev det Roslagen, öster om Gräsö i strålande sol och lagoma vindar gjorde det till en lätt tur med vännerna. Och här ligger hon, för det brukar ju båtar vara – en hon, nydukad och nymålad med lite nya beslag uppdragen på en klippa på Malbådhällorna. 30 år nästa sommar och i gott skick.

Lite i bakgrunden hör man skramlet av aluminium mot granit, det betyder att det är fika på gång. Ett par kex och lite kaffepulver och inte minst ett dopp piggar upp.

Från söndag till och med torsdag höll vi till i en grynnig skärgård där vi inte varit förut. Inte många andra båtar, alltför besvärligt att navigera för större farkoster men en del kajakister mötte vi. Packning med en massa god mat och dryck för alla 5 dagarna utan närmare kontakt med övrig civilisation. Vi mötte paddlare, havsörnar, en snok och hade även närkontakt med en massa ettermyror som verkade trivas i år.

Och hör nu ropar nån: ”Kaffet är klart!”

Ska smaka bra!

Comments


bottom of page