top of page

42% runt jorden!

(null)


Måste erkänna att jag inte har riktig koll på varenda inställning på mitt Google-konto. Men där är jag säkert inte ensam. Det dök upp ett mail från Mr Google som påstod att jag under 2019 rest 42% runt jorden. Dessutom hade Google koll på en massa annat som jag inte visste. Tex vilka nya ställen jag besökt under året som gått, Polen och Tjeckien. Helt riktigt, förra gången jag var i Prag hette landet Tjeckoslovakien. Google var inte ens påtänkt. Dessutom vet Google att jag varit på Småängens camping, jodå där lade Staffan och jag i kajakerna en sommarkväll. Vidare på Björkebo camping och när jag klickar i mailet så dyker mina egna bilder upp och visar en trevlig fikastund ( goda tårtbitar) vid Klarälven i augusti. Man häpnar på vilken koll dom har.

Jag har varit på 80 platser, i 25 städer och 4 länder varav 2 var nya. Åtminstone kan jag bekräfta det sistnämnda. Men Google har fel också. Påstår att både Mjölby bibliotek och Trädgårdsföreningen i Linköping var nya höjdpunkter. Promenaden med seniorer i Trädgårdföreningen minns jag som en höjdpunkt, härligt varmt höstväder och gott fika och prat. Men ny – inte riktigt.

Men Dresden och Krakow var nya höjdpunkter, helt riktigt.

Inte så lite skrämd blir jag också när jag kollar vad Färgfabriken var för ett ställe som jag ska ha besökt den 6:e oktober. Jag får upp en komplett lista med tidtabeller och resväg. Först åkte jag tåg till Stockholm träffade vänner där jag tydligen fotograferade av etiketten på Christinas goda vin (nr 72401), fikade på Vetekatten, och så småningom åkte jag tunnelbana i 6 minuter till Färgfabriken där jag såg en konstutställning. Man ryser lite över Storebrors koll. Men hur lammet smakade (underbart) hemma hos Christina och vad jag kände inför utställningen på Färgfabriken (fascination) visste inte Google i alla fall, men nu är det förstås en annan sak.

År 2019 reste jag totalt 16967 km, 42% runt jorden. Man gapar av förvåning

Comments


bottom of page