top of page

Abba - My Voyage


Min resa med Abba, jo jag hade alla deras vinylalbum i samlingen. När de slog igenom i melodifestivalen satt jag säkert med några andra vänsterproggare och hånade kläder och spektakel. Med tiden växte den musikaliska respekten för det pophantverk som kvartetten skapade. Ädelpop av bästa märke. När jag ställer dagens digitala spelare på "shuffle" så dyker det upp Abba-låtar med jämna mellanrum och man slås över vilken oerhörd kvalité det var på skivorna, nästan alla låtar var ju hits!

Björn och Bennys fortsatta resa med ett par musikaler äger jag också på skiva. Moderna klassiker. Deras oerhörda internationella genomslag är fullständigt begripligt och motiverat.

Numera är de ju nationalhelgon, Jag handlade min senaste förstärkare av en HiFi-handlare som stolt och gärna berättade att han levererat studiohögtalare för många många tusenlappar till Bennys studio, där de alltså nu vid 70+ skapat nytt.

Och det är samma kvalitet fortfarande. Harmonier, kompet, ackordföljder. Allt är bekant och de har inte moderniserats ett dugg. Är det fantastiskt? Kanske inte men kul och välgjort. Att Anni-Frid och Agneta låter så fräscha är sensationellt.

Nyskapande? - inte ett dugg. Mera stråkar och syntar än rockband.

Hoppingivande - absolut. Att de vid samma ålder som jag själv kan åstadkomma detta.

Voyage med Abba ute nu.

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page