top of page

Black MirrorBild från Black Mirror säsong 3 avsnitt 1 ”Nosedive”

TV-veckan har innehållet många säsongspremiärer. Tyvärr känns inget speciellt spännande. Ännu ett körprogram,denna gång med uteliggare och man hoppas att ingen ska behövas röstas ut i ” Gatans kör” (SVT) med Rickard Söderberg, men vem vet. Wille och Matte harvar på och bygger ännu en altan i sjuttielfte säsongen av ”Bygglov” (TV4). Lars Lerin fortsätter att träffa folk på bästa sändingstid och blir förvånad över att han får så mycket mail och telefonsamtal. Kan han inte bara ta det lugnt och måla! Leif GW ligger på ”Rennes brygga” (TV4) och grymtar. Och så Anne Lundberg förstås, bara gamla bekanta med andra ord.

Vill du ha nåt mer spännande, t.o.m. nyskapande. Då är Black Mirror på Netflix nåt för dig.

En engelsk serie, nu inne på tredje säsongen. Varje avsnitt är helt fristående, man kan hoppa in var som helst. Serien har dock ett gemensamt tema, vad händer i ett samhälle när människorna helt styrs av sociala medier. Och en överhet som utnyttjar det.

Tänk om du inte bara kan ”blocka nån” på en social plattform utan i verkligheten, du blir helt enkelt inte synlig och kan inte kommunicera med andra eller om hela din värld  bygger på att bli gillad och bedömas och få fem stjärnor från var varannan människa du möter. Det låter helt skruvat och det är det – och skrämmande. 

Det är lite science fiction – men bara lite och väldigt bra. När du sätter dig framför Black Mirror vet du inte riktigt vad som ska hända. Till skillnad från Leif GW, Lerin och Anne Lundberg.

Och Netflix har en gratismånad, du hinner lätt en hel säsong. Bra TV om nåt viktigt!

Comments


bottom of page