top of page

Blodapelsin, ingefära och vanilj



Ibland går det käpprätt åt h-e med nån ny maträtt man vill prova. Letade efter nåt att göra med några rotsaker, ansjovisburk och annat som blivit kvar i kylen efter julen. Man vill ju inte slänga mat, eller hur? Det blev en variant på Janson efter recept på nätet. Rotselleri och en bit gammal dansk ost sänkte hela projektet, ingen magi direkt om man säger så.Tyvärr helt oätligt och då menar jag inte bara äckligt utan att det fick gå direkt i slasken. 

Gladare blir man av motsatsen. En Tv-kock gjorde marmelad och eftersom jag inte haft nån god marmelad på länge så blev det en sats på blodapelsiner, riven ingefära och vanilj. Oj oj den kunde man äta direkt ur burken!  Supergod och enkel med lämplig köksmaskin.

TV-kocken Susanne skriver ”smakkombon ingefära och blodapelsin är, såklart, magisk” här har du receptet. 

bottom of page