top of page

Dags för val!


Jag har gjort mina valkompasser för att bekräfta det jag redan kände. Båda pekar åt samma håll, mot röd-grönt. Bra med årets valkompasser har varit att man kunnat trycka extra på nån fråga man känner lite mera för.

För mig: vinster i välfärden.

Lite extra sur blir man när man hör DN-journalisten Björn af Kleen's podd "Välfärdsmiljardärerna" som handlar om dem som blivit miljardärer på den svenska välfärden. Ändå mera förbannad blir man av Andreas Cervenkas bok:

"Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika"

Den kan ju göra vem som helst till revolutionär och beredd till samhällelig olydnad. I bokpresentationen på Bokus så är det fler som reagerat:

Jag blev vansinnigt förtjust i Cervenka. Bra läsning är det." Leif GW Persson "Med just min yrkesbakgrund hade jag mycket svårt att tro att jag skulle kunna drivas till gränsen för galenskap av att läsa en bok." Jan Guillou "Girig-Sverige är en bok man viker dussintals hundöron i, en bok man vill berätta om för alla man möter --- Andreas Cervenka har här gjort en folkbildningsinsats som borde skaka om den svenska samhällsdebatten i grunden ---" Expressen Det handlar om överföring av rikedomar från vanligt folk till de förmögna bl.a. med hjälp av okunniga politiker. Precis som elpriserna alltså: vi betalar jättedyrt, Statliga Svenska Kraftnät lägger beslag på 80 miljarder.

Håller med Guillou, man blir vansinnig!

Det blir alltså varken falukorvpartiet eller marknadsliberaler.

Och nån omskakande samhällsdebatt väntar jag mig inte heller. Knuten näve i byxfickan är väl mer vår stil eller?


bottom of page