top of page

De sista vittnena


Förra årets nobelpristagare blev jag besviken på, gav mig inget. Men i år! Svetlana Aleksijevitjs bok ”De sista vittnena” är vår sista bok i bokcirkeln, och vilken bok! En av årets absolut bästa av dem jag läst. Korta små berättelser på högst några få sidor från vuxna som minns sin barndom under andra världskriget. Oerhört gripande och starkt. Vi har alla sett olika dokumentärer från kriget och nu är det som om de svartvita journalfilmerna fått ett ljudspår. De berättar om att förlora sina föräldrar, se sitt hem brinna ned, flykt och svält men också solidaritet mellan människor.

Gå in i en bokhandel, ta boken, slå upp sidan 113 och läs den 1½ sidor långa historien om hur Nina Sjunta, 6 år fick en ny faster och jag garanterar att du går ut därifrån med boken i en påse. 

Andra julklappstips från bokcirkelns deltagare idag onsdag i Corren och jag antar att vårt prat om denna bok kommer på lördag.

Comments


bottom of page