top of page

Det här med minnet…Ja inte blir minnet bättre med åren, sakta men säkert gror hjärnvindlingarna igen. Närminnet är värst. Man vänjer sig och tycker att det ingår liksom stela leder och sämre balans.

I TV4 går programmet Brynolf & Ljung för tredje säsongen, det finns massor av avsnitt på YouTube. Där manipuleras det med minnet på ett ganska skrämmande sätt. Brynolf & Ljung är i ”Street magic” branschen. Dvs. de jobbar nära offren med kort, pengar och personliga saker som de ”lånar”. Det riktigt roliga är se hur diverse kändisar förlorar ansiktet och fattningen när de blir totalt bortkollrade. Brynolf & Ljung är otroligt duktiga, man fattar inte hur det går till. Det lite läbbiga är när de fuckar med hjärnan, inne i skallen på folk. Det finns avsnitt där de får folk att glömma bort de enklaste koder och inte längre kommer in i sin telefon eftersom de ”vet” att det är en annan kod, en kod som Brynolf & Ljung både skrivet upp på en lapp innan och planterat in i skallen på det stackars offret. I avsnittet ovan lurar de bl.a. Peter Zettman att glömma bort vad han just sett. Han ser ut som en fågelholk. Jag vet inte hur det går till, roligt och läskigt är det.

Å andra sidan så står man ju titt som tätt mitt på golvet och undrar ” vad var det nu jag skulle hämta här” hopplöst stirrande rakt fram, totalt blankt i skallen. Utan minsta magi, bara grå ålder…

Comments


bottom of page