top of page

Dit kommer jag nog inte…


Jag var på Roskildefestivalen några gånger på sjuttiotalet, jag har varit på folkmusikfestival på Irland och rockfestival i Los Angeles mm. mm. Häftiga och minnesvärda upplevelser men Burning Man kommer jag nog aldrig till. Mytomspunnen konstfestival i Nevada och man häpnar lätt över bilder på nätet.  9 dagar i öknen, +45° på dagen, ner mot nollan nattetid, jättelika konstinstallationer, skulpturer och människor mitt ute i ingenstans. Paret Obama och Bill Gates var där senast tillsammans med 75000 andra.  Just nu kan du se Mattias Löws bilder från festivalen 2018 på Passagen och fascineras. Han har varit där flera gånger under 20 år och vet vad han talar om då han inviger fotoutställningen på vernissagedagen. Han berättar om hur Burning Man utvecklats och de ideer som genomsyrar festivalen. Men jag kommer nog inte till Nevada, just nu är det ca 270 dagar tills ”the man burns” om du funderar på en biljett (480$ men då ingår allt på plats) Vi andra får nöja oss med Stora Torget, Linköping – Passagen. Fotografen finns där på lördagar och berättar.

Awesome!

Commentaires


bottom of page