top of page

Djupdykning i skattkammaren


Det är 47 år sedan jag tog den här bilden. Det är sommar i Trädgårdsföreningen i Linköping 1971 och Kebnekajse med Kenny Håkansson står på scenen. Ingen jättepublik, bara småtrevligt i en småstad, knappast Roskildefestival.

Härom dagen gjorde jag en djupdykning i lådan jag visste stod där längst bort på vinden med svartvita negativ från förr. Blev förbluffad över hur mycket det var och hur bra ordning det var i den. Där går att hitta skatter. Bland det första jag hittade var festivalbilderna från Trädgår´n.

I en annan del av vinden kan man hitta en förstoringsapparat, använda stativet och negativhållaren, en högst modern iPad blir ljusbord. Min gamla (10 år) digitala systemkamera med ett mycket äldre synnerligen analogt närbildsobjektiv och sedan är det ”bara” att fotografera av negativen. Ett par program från Adobe i datorn och vips så är det framkallat som det såg ut för ett halvt sekel sedan. Inga kemikalier och inget mörkrum där inte och Kebnekajse gör minsann bra skivor fortfarande.

Comentários


bottom of page