top of page

Elda säkert i din trädgård”Nu för tiden vågar ju folk inte ens spika upp en list utan att titta på Youtube”, kommenterade någon. Och det ligger nog en hel del i detta. När jag själv var igång och byggde som värst för 20-30 år sedan så var det i huvudsak tryckta medium som gällde. Broschyrer och böcker, nu för tiden finns det säkert hur många filmer som helst att studera för den som ska bygga till.

Numera väntar betydligt mindre projekt, dags för mig att ordna en eldningstunna, en plåttunna för att kunna elda säkrare på tomten. Jag har inte haft någon förut men småskräp i mindre omfattning vore skönt att kunna elda säkert.

När jag klurat ut att eldningstunna kallas burn barrel eller möjligtvis incinerator på engelska så blir det gott om träffar. Man blir snart förbluffad över hur mycket dåliga videos som läggs ut. Har folk ingen självkritik? En del står och pratar in i kameran först i flera minuter så man garanterat tappar intresset, en annan har lyckats mumla i flera minuter utan det hörs det minsta av vad som sägs. En del är så dåligt förberedda att när de slår på kameran så består det mesta av videon av fixande och letande efter rätt verktyg. Och så finns förstås strålande idéer som man själv inte tänkt ut själv.

Sen föreslår ju Youtube en del populära klipp som är bara roliga att kolla in. Folk som eldar i trädgården och gör bort sig å det grövsta.

Som den tysk som ska göra en ”liten” brasa och som eldar upp en stor del av en 2 m hög häck, hela tiden utskälld och kommenterad av en ilsken fru som tycker han ska spärras in när han är på väg att elda upp hennes hus, ”Mein Haus, Mein Haus!” Eller den tomte som ska fylla på tändvätska på grillen och är på väg att elda upp sig själv och hela trädgården.

Men jag hittar naturligtvis en smart enkel lösning på Youtube för att ordna min betydligt säkrare tunna.

Comments


bottom of page