top of page

En lång resa börjar med ett första stegA small step for one man… jag tar mig ut på gräsmattan numera och till växthuset så jag kan ägna mig åt lite växtfröjd.

En som tar ett litet steg i taget på en lång resa är Sven Yrvind. Inte bekant?, jo han är alltså en äventyrare av den gamla stammen utan en massa företagssponsring av högteknologisk utrustning. Sven är 79 och har hållt på med segling och båtkonstruktioner hela livet. Han har skrivet en hel rad böcker om sina äventyr, minns med förtjusning hans ensamseglats över södra Atlanten, dricksvattnet är på väg att ta slut och han bara måste navigera (sextant!) rätt för att hitta Tristan da Cunha mellan Sydamerika och Afrika . Annars är det kört. 

Han överlevde och säkert denna gång också, i en liten båt som han knappt kan ligga raklång i med en åra och ett par segel. Ska till Nya Zeeland utan att gå iland. Tvärs genom ” roaring forties”, räknar med att slå runt  och komma upp igen. Han skriver på hemsidan ” It is not a record attempt nor a protest. It is an experiment.” 

Man kan följa hans långsamma framfart sedan han lämnade Irland för ett par veckor sedan via denna tracker och läsa om denna fantastiske man på hans hemsida.

Commenti


bottom of page