top of page

En massa böcker


En hylla med gamla böcker, GAMLA böcker. Här stod nyss en bok från 1700-talet, såldes igår för några hundra om jag förstod Camilla rätt. Det är hon som bossar över böckerna på Stadsmissionen Tornby där jag jobbar 1-2 gånger/vecka. Inte så många timmar varje gång men jag har ett schema och känner glädjen av arbetsgemenskap igen – den visste jag inte riktigt att jag saknat förrän jag kom hem idag och var väldans upprymd efter att ha pratat skit, eller lyssnat på en massa viktigt/oviktigt som det brukar pratas om på en arbetsplats. 

En  massa böcker strömmar in hela tiden i kartonger, idag hade Camilla bestämt att nu skulle det rensas bland massa osäljbart skräp, inspirerad av Tony som hade sett samma innehåll på vissa hyllor väldigt länge. Skräp eller inte, snabba beslut är man ju van vid i lärarjobbet – inga problem. En del nostalgi blir det mellan varven: ”Oh den där!” och så är det en barnbok man inte sett på drygt 50 år, eller en bunt med gamla MAD som man blir sugen på. Hittade en bok med ”negerdikter” från 50-talet. Gick i skräplådorna…

Vill du bidra så kan man lämna in böcker, tips: vissa av Bra Böckers utgåvor från 70 – 80 tal behövs inte i fler ex, eller receptboken du fick med när du köpte din första microvågsugn, ingen höjdare det heller. Vill du handla så är det tisdag, torsdag, lördag som gäller.

Pia, chefen sa att igår så sålde de för 8000 kr (inte bara böcker förstås), så det känns rätt meningfullt att bidra.

På måndag är det dags igen.

Commenti


bottom of page