top of page

En spännande vårvinter


Nu kommer det tiden jag längtar som värst,  att få komma ut och stöka runt lite. Förbereda vårens odlingsstart tex. Det brukar ju vara som segast för denna pensionär från jan och en bra bit in i mars. Tur att det finns sport på TV och ett par riktiga höjdar-thrillers på SVTPlay just nu.

Kalifat har det talats om i media i mycket positiva ordalag. Välspelat och med engagerande innehåll. Ett spår handlar om ett planerat terrordåd av IS i Stockholm, ett spår om en IS-kvinna som vill hem från kriget, en IS-krigare som inte klarar av striderna, ett annat gripande spår om några tonårsflickor i förorten som förtrollas av IS-propagandan och slitningarna i familjen när flickorna vill bära slöja. Det är jättespännande och in i det sista har man ingen aning om hur allt kommer att sluta.

Bland det mest spännande jag sett överhuvudtaget på TV är den belgiska serien De Dag (The Day) i 12 avsnitt. Totalt gastkramande om ett välplanerat bankråd med gisslan som går snett. Varannat avsnitt utifrån polisens perspektiv och vartannat från rånarna och gisslans håll. Allt utspelas under en dag, därav titeln och man anar rätt snart att allt inte går som man tänkt. Grått, regnigt, slitningar inom både polis, rånare och gisslan och dolda motiv som man bara anar gör detta till en serie som man drömmer om på nätterna.

Sällan har jag varit glad över serier som dras ut i 12 sega episoder men här våndas man i avsnitt efter avsnitt, svettigt, härligt! Får inte missas!

Comments


bottom of page