top of page

Ett läsår har gått – en intervju


Här kommer Knutsons intervju med Bloggaren i och med att det första läsåret som pensionär närmar sig sitt slut och bara dagar återstår av denna termin.

Knutson: Ska du verkligen ha den där kepsen och solglasögon…?

Bloggaren: Visst, jag blir 10 år yngre, som jag såg ut i Budapest 2005 typ!

Knutson: ?

Fråga: Hur står det till efter ett år med pension?

Svar: Jo tack. Utmärkt tack. jag brukar ju säga att det är något jag varmt rekommenderar. Man får vara tacksam att kroppen och huvet funkar ungefär som för ett år sedan. Lite stelt i knäna innan lederna kommer igång, annars ok.

Fråga: Vad gör du egentligen på dagarna? Är det svårt att få tiden att gå?

Svar: Inte det minsta svårt, klockradion ser till att jag kommer igång. Så här års är jag ute och pysslar, bygger, eller vad som är på gång före 9. I januari och februari var det segt, då klättrade jag lite otåligt på väggarna och väntade otåligt frustande på att få sätta spaden i jorden.

Fråga: Vad är det bästa med att vara pensionär?

Svar: Att få bestämma över sin tid helt efter vad man tycker. Har jag lust (och det har man i november) att börja dagen med musik och surfning fram till förmiddagskaffet så är det helt ok. Man har tid att både laga mat och baka. Att få sova middag på em är ju alldeles underbart innan espresson skakar en till liv igen.

Fråga: Det där låter ju inte dumt, men saknar du inte arbetet?

Svar: Inte pressen att stå på scen, inte konferenser, inte pålagor om nya byråkratiska grepp, inte betygsättning. Knappast undervisningen heller när jag tänker efter, möjligtvis eleverna.

Arbetskamraterna – de saknar jag definitivt.

Fråga: Men du jobbar lite eller hur? Du har ju hört att det är lärarbrist, vikariera vore inte det nå´t?

Svar: Nej tack, jag har fått frågan men det finns faktiskt annat än skola i livet. Man kan lära nytt ändå. Som volontär i stadsmissionen får jag lite kontakt med arbetslivet i alla fall. Lagom mycket skulle jag vilja säga.

Fråga: Och bloggen, hur ser framtiden ut för den?

Svar: Den fortsätter, ibland får man värka fram nåt, ibland kommer det av sig själv – för det mesta är det kul. Så den fortsätter som förut. Eventuellt semesterstängt i juli.

Knutson: Tack för intervjun och nu över till Sporten och senaste nytt om EM i fotboll.

bottom of page