top of page

Ett oväntat fynd

Ett oväntat fynd

Feb 2021 Sånt som varit gömt under snötäcket tittar nu fram när våren gör stora och snabba framsteg

Och se där, där kommer en kajak fram. Ser ut att behöva lite omvårdnad, lite tvätt och lite komplettering.

Så här. Min brorson D jobbar i trädgårdsbranschen och fick ett uppdrag att rensa en gammal trädgård. ”Vad ska vi göra med kajaken” var en fråga som inställde sig direkt.

Eftersom svaret var ”Släng den också” så fanns ju här läge att göra nåt helt annat. 

Vid en närmre undersökning så visar sig detta vara en VKV- kajak. VKV är Sveriges enda och ett av världens äldsta kajakvarv som i Västervik fortfarande producerar kajaker. Även denna modell. Seagull Elite heter den och kostar 31000kr ny!

Ett fynd med andra ord. Så transport till annan trädgård för mellanlagring över vintern och inom kort har den landat hos bloggaren för en massa trevligt vårjobb. 

Rengöring står som nummer ett, linor ska säkert bytas, infästningar, vred för luckor behöver säkert bytas ut. 

D beställde ny lastlucka på fördäck. Under våren ska den på plats.

Grejen är ju den att även om man paddlat kajak hela livet så märker man att man blir stelare och får svårare att komma ned i och måste numer ha hjälp att komma ur min gamla kajaks trånga sittbrunn. Den här har en helt annan form och jag insåg att den kan bli en bra lösning för mig på livets höst.

”Seagull Elite” vänder sig till dem som vill ha ”maximal snabbhet för en lättpackad långfärdskajak”. Många gånger har modellen använts för att erövra Havspaddlarnas Blå Band, dvs paddla från Svinesundsbron på västkusten ända upp till Haparanda i norr. 

Varken maximal snabbhet eller extrema långfärder lockar, men en stilla insjö med paddelkamrater runtom, fåglar i gömda vikar, eller en  skärgårdstur i augusti med obruten horisont. Det räcker för mig.

Men först renovering, fler rapporter lär komma!

Nåt sånt här kommer den att se ut hoppas jag.

Comentarios


bottom of page