top of page

Europa RuntEn av sommarens mera tillfredsställande aktiviteter för min del har varit vindsstädning. Räknade med nån dag eller två, det tog en vecka men så blev det bra också. Största fyndet var en hel låda med diabilder från 70-80-tal, jag var helt övertygad om att den var försvunnen för alltid. 

En känslomässig berg o dalbana att se döda föräldrar och vänner, bleka och magra badande kompisar på diabilder. Var vi aldrig ute i solen? Satt vi bara inne och drack rödvin och diskuterade politik på mitten av 70-talet? Det verkar så om man ser på bilderna. 

Bilden ovan är från en av mina många cykelsemestrar ute i Europa, närmare bestämt Irland Runt – juli 1980.

Numer är det cykellopp på TV som gäller, och jag erkänner: jag älskar Tour de France. En månads vansinnig cykling runt Frankrike. Världens största sportevenemang om man ser till publiksiffran, sägs det. Hittade bilder från när jag cyklade till Paris på 6 veckor och gick i mål samma dag som Touren 1979, då förstår du kanske att jag har ett lite speciellt förhållande till ”Le tour”.

Irland Runt startade med båt Göteborg – Amsterdam (cyklade till Göteborg naturligtvis), sedan cykel till Le Havre i Normandie och båt till Södra Irland. Efter några veckor hamnade jag i Belfast, där min cykel blev stulen! Den hittade polisen senare samma dag och när en cykelhandlare skulle fixa diverse skador tog han inget betalt. Ett vykort tyckte han räckte. Han skämdes över sina landsmän och ville kompensera mig. Så det blev ett positivt minne i alla fall.

Nästa vecka börjar Vuelta a España, Spanien Runt. 3 veckor i stekande sol och jag är med, i alla fall via Eurosport.

コメント


bottom of page