top of page

Friheten och ensamheten

En av året 2020 bästa svenska skivor var Ulf Lundells Telegram. Väldigt överraskande för mig, den såg jag helt enkelt inte komma. Alltid en idol och förebild för mig. Min blogg är inspirerad av Uffes blogg, som han drev ett tag med dagliga kommentarer. Det blev så småningom ”Vardagar”, tre böcker som jag inte tycker man behöver läsa. Han har skrivit mycket bättre. Skulle inte förvåna mig om det kommer en helt ny lysande roman om några år. Men först tydligen Vardagar 4 och 5. Musiken på nya albumet är nedtonad, inte så mycket vräkig gubbrock på rutin, som han gjort i alltför stor mängd. Det är fiol och lägre volym. Man hör texterna tydligt och blir påmind att han är Sveriges bäste textförfattare helt enkelt. Recensenter var väl lika överraskad som jag och tyckte det var hans bästa på ett decennium, jag håller med. Sen finns två intressanta delar i en ny dokumentär på Svt Play och snart dags för konsert från Cirkus. Nyinspelad utan publik (antar jag). Att Göran Greider, Stefan Löfven och Åsa Lindeborg tycker att beskrivningarna är geniala och träffande när det gäller tex. försvaret av och nedmontering av folkhemmet som Uffe växte upp i är kanske inte så förvånande men att Benny Andersson känner sig som en brorsa och läser allt han skriver, ”han är fantastisk”. Det förvånade mig, det såg jag inte heller komma. Lyssna på Telegram, se Svt dokumentären ”Friheten och ensamheten”

Comentários


bottom of page