top of page

Gräsklipparmusik


Förra sommaren klippte andra gräset åt mig. En varm och torr sommar som vi minns. I år har det regnat regelbundet och sol däremellan, det gillar gräsmattan. Jösses vad det växer tjockt och frodigt ännu en bit in i september och jag dansar efter, eller kanske snarare vaggar de km som det blir vid varje klippning. Många vändningar blir det också, nyttig motion. I hörlurarna med trådlös överföring från telefonen i fickan har jag musiken och min matta är en rejäl cd-längd. På försommaren överraskades jag av Bruce Springsteens senaste album. Jag är ingen stor Springsteen-fan, även om man kan ha den största respekt för hans inställning till sin bakgrund och attityd till sin publik. Men ”Western Stars” är ett album med lite twist, stråkar, 50-60-tals känsla. Ett litet snedsteg i karriären som bara en mästare kan kosta på sig. Sen under högsommaren så blev det pop-pärlor i form av Vampire Weekend, ”Father of the Bride”. Ett amerikanskt indie-band som jag bara passerat som hastigast men här är 14 kanonlåtar på som gör att maskinen flyger fram, nästan. Och nu så då när sommaren är nästan över. En av årets musikhöjdpunkter på skiva. Den tyska violindrottningen Anne-Sophie Mutter har spelat in John Williams filmmusik ”Across the Stars”, specialarrangerad av kompositören själv för henne. Så oerhört vackert och njutbart, ett exempel på när teknik hos artisten lyfter tonerna till en överjordisk nivå. Inga Star Wars fanfarer denna gång utan här är Williams mest sångbara teman från Star Wars till Harry Potter-filmerna och Schindlers list osv.


Så jag vrider om startnyckeln på min Stiga Combi 53 och låter Anne-Sophies stradivariusfiol sjunga. Wow!

Comments


bottom of page