top of page

Hemtrevligt


Min blogg brukar sällan handla om pyssel hemma, heminredning, shopping på IKEA eller nån känd klädkedja. Det verkar finnas ett otal sådana bloggar som berättar om nån gullig liten grå vas från det Stora Möbelvaruhuset eller nån ny top från H&M. Idag ett undantag.

Vid en cykelsemester i Wales på 70-talet köpte jag en tehuva / tea cozy som har hängt med sedan dess. Rätt sunkig nu, 40 år senare har den ersatts av en ny, handmade in California minsann. Det är nog en bra affärsidé – för en tehuva behöver väl alla? Jag vet dom som gör dom hemma själva, i affärer går det knappast att hitta. På Tradera säljs det dock nya och hemgjorda rätt billigt.  Den här är beställd på Internet från ”Bluebell & the Fox”. Lägg därtill en ny brödrost för 199 och du fattar. Min gamla rostare hade ett läge – BRÄNT och inget mera. Ofta hann jag inte bryta strömmen innan den gjort två brödskivor helt oätliga. 

Så: ny tehuva, riktigt te (inte ”te dekorerat med havtornsbär, vaniljbitar och ringblomma, smaksatt med naturlig choklad” för mig) dock gärna nr 13 eller nr 4 från David Carlssons Tebod på Nygatan, och så rostat bröd med jordnötssmör. Mmmm.

留言


bottom of page