top of page

Hur många sorter finns det?

Det är några år sedan jag odlade tomater i mitt gamla växthus och nu verkar det finnas hur många sorter som helst att välja bland.

I år har jag inte valt så mycket, några  från butiker, de flesta har kommit från snälla grannar och med tanke på hur nyttigt det är med röda solmogna tomater så framtiden ser ljus ut. Bara att de innehåller nåt som heter lykopen, som skyddar mot cancer gör ju en glad.

Jag räknar till 12 (!) olika sorter: Gardeners Delight, Totem, Sweet Baby, Golden Bumble Bee, Gemini, Striped Cavern, Ananas, Lucy bell, Dansk export, Golden Queen, Rougella och så den jag fick av Ulrika.

Nyplanterade, lite efter tidsschemat men jag var ju tvungen att bygga växthus först!

Gissa om det blir rapport i skördetider.

Glad midsommar!

Comments


bottom of page