top of page

I Lundellbunkern


Poddar har jag haft lite svårt att riktigt förstå mig på. Radio som inte finns i en ”normal” sändningstablå utan kan lyssnas av när man vill och som man kan prenumerera på, jo det hänger jag med på men fram för allt hur hittar man dom? Produceras en podd av Sveriges Radio blir det mer som ett vanligt radioprogram att lyssna på i efterhand men de andra, som tex. ovanstående, hur ska man ha koll på sånt? Tydligen är det ett problem även för kultursfären.

Lundellbunkern är en riktigt kul idé.

I höstas gav husguden Ulf Lundell ut en mastodontbox ”Hemåt genom Rift Valley” med all musik han gett ut på CD plus några med gamla demotejper etc. Det blev 68 skivor, sextioåtta! 

En kulturtrio med 70-talister lyssnar på en skiva per dag, 5 dagar/vecka sedan i december. Kommenterar, skojar och lär sig nytt om Uffe och hans värld.

”Vad händer när tre personer sträcklyssnar på 68 stycken CD-skivor innehållande all musik som Ulf Lundell någonsin spelat in? Hur mycket Uffe klarar det mänskliga psyket? Vad lär man sig om man aldrig tidigare lyssnat på Lundell och sedan hetslyssnar på hela hans produktion?”

Denna vecka går Lundellbunkern i mål. Men det verkar kulturredaktioner på Sveriges Radio och SVT upptäckt denna vecka. Och jag med dom. Studio Ett har ett inslag samma dag som den avslutas! Efter 68 avsnitt, bra jobbat! Det är annat med ännu en amerikansk TVserie, DN och SR rapporterar noggrant att imorgon börjar säsong 4 av House of Cards.

Den ska jag inte se, däremot finns många kul avsnitt av Lundellbunkern att köra i tex bilen på väg hem över den frusna östgötaslätten.

Och kom ihåg att Ulf har åtminstone rätt i en sak: Folket bygger landet.

Comments


bottom of page