top of page

Inställt!

(null)


Senioruniversitetets cirklar är inställda från och med denna vecka. Man blir ju inte direkt förvånad med tanke på genomsnittsåldern. Jag deltar i aktiviteter både i Motala och Linköping. Men tråkigt är att inte vi får avsluta träffarna i ”Vårt universum” som handlade om allt det nya som hänt inom astronomin sen jag läste astronomi (och skrev specialarbete) på gymnasiet. Nu får jag läsa klart boken ”Vi har ingen aning” själv och missa alla roliga diskussioner vi haft med kursledare Kjell. En ovanligt väl funnen titel på kursboken förstår man redan efter första kapitlet. Jag får fortsätta leva i okunskap om mörk materia och mörk energi men promenadgruppen på upptäcktsfärd i naturen som startar i april blir kanske av ändå.

Lite tröstad blir man trots allt av att läsa statistik. 200 personer/år i Sverige dör (tyvärr) av en vanlig säsongsinfluensa, alltså inte någon fågelinfluensa, hongkonginfluensa eller nån annan från långt bortifrån. Runt 80000 dör bara i USA ett vanligt år beräknar WHO. Tittar jag på statistiksidan jag följer https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries så ser jag att 93 dött i USA och 7 i Sverige – hittills. Nästan hälften (80000) har tillfrisknat av de 180000 som rapporterats. Men visst jag håller mig hemma och tvättar händerna.

Och snälla låt bli att hamstra toarullar, jag har bara någon rulle kvar så det är hög tid att åka och handla. Jag vill alltså påpeka att jag inte fyllt 70 ännu så jag får gå ut och handla. Ett pappersbruk i Sverige producerar 3 ton toapapper var femte minut så det tar inte slut!!

bottom of page