top of page

Internationella Gin & Tonic-dagen

För många år sedan ordnade jag en liten bar i ett hörn av vardagsrummet. I början var det kul att blanda både det ena och andra. Men så småningom landar man naturligtvis på några klassiker. Dry Martini, Negroni, Cosmopolitan osv. Och så Gin & Tonic då. Det som förvånar mig är att man inte tillräckligt diskuterat Tonic Waters betydelse i en bra GT. Olika dyra, svindyra exklusiva gin-sorter men sällan har jag läst kraftfulla fördömanden av den sockersmörja med gul etikett som Schweppes kallar Tonic Water.  Men som tur är finns alternativ hos din lokale livsmedelshandlare. Ofta ser man numera Ecobryggeriet Nordic Tonics olika varianter. Sååå mycket bättre. I afton tänker jag prova en lokal variant. Brunneby Musteri, nästgårds. Nåt recept behövs väl inte? 1 del gin och 2 delar tonic, is och en citronskiva, och ev. några droppar citron i blandas i ett highball- eller vinglas. Smaskens.

bottom of page