top of page

Kampen mot naturenTrädgårdsarbete – det är en kamp mot naturen, att hålla stånd mot det vilda och det otämda. Men ändå håller vi på, en del med stor framgång, som mina grannar. En del har gett up, som deras granne i sin tur.  Vi tycker det ska se ut på ett visst sätt, lagom långt gräs, blommor i rabatter och rätt beskurna träd.

Jag gick en kurs över dagen i trädbeskärning för en massa år sedan, minns mest att det var trevligt och fint vårvinterväder – inte så mycket hur man skulle beskära. Jag tar numera en sekatör, en grensåg, en stege och går loss. Vattenskott ska bort och man ska kunna slänga en hatt genom trädkronan när det är klart – i alla fall nästan.

Jag tycker detta vore ett utmärkt ämne för en bra instruktionsvideo på You Tube men det jag hittat är ganska värdelöst, man lär sig inget om sporrbeskärning, sidoskott och fruktknoppar. Nån som har hittat nån bra?

Trädet på bilden må vara lite snyggare klippt men ändå inte så mycket att ha ur fruktsynpunkt. En gammal sort ”Melon” som inte går att vare sig äta eller göra mos av. Stammarna är knotiga och spruckna men det får väl finnas där så länge det vill vara med. Det ger i alla fall trädgården en del karaktär.

Gäller kanske också bloggaren, som lufsar runt i trädgården och samlar ihop avklippta klippta skott och grenar.

Комментарии


bottom of page