top of page

Life in all its wonder


Det finns nåt lite störande i att vänner rekommenderar böcker, filmer  med orden ”den här måste du… den är sååå bra!

Man vill ju uppleva själv, upptäcka … och ändå

Det här MÅSTE du se!

På söndag kl 19.00 Svt2 börjar Planet Earth II. BBCs nya naturserie, uppföljaren till den första serien som kom för 10 år sedan. Den nya är oerhört bra. Ofattbara scener med djur och växter, dramatik och skönhet blandat i en känslomässig berg- och dalbana. Med Hans Zimmers storslagna filmmusik som grädde på moset. 

Jag såg den på BBC Earth i höstas och  tänker sitta som klistrad igen. Se hur kameran glider upp över en kulle på nån bortglömd ö vid Antarktis och blottar hundratusentals pingviner, ormarnas  jakt på iguanen som bara försöker ta sig till stranden. Eller allra starkast vänskapen mellan hyenor och människor i nattlig by.

”Life in all its wonder closer than ever before” 

För nån vecka skrev jag att jag var beredd på att fly till ”näraliggande” planetsystem. Jag ångrar mig, jag stannar.

bottom of page