top of page

Live från en konsertsal långt bort

(null)


Massor av operahus, konsertsalar osv. sänder föreställningar och klassisk musik under pandemin. När vi inte kan gå och lyssna på livemusik så får det bli hemifrån. Nu visar det sig att de flesta av dessa livesändningar är inspelade föreställningar med en massa publik. Några, bl.a. svenska sänder live på riktigt till ingen kostnad. Att titta på via app i tex. TVn.

Jag gör en rejäl satsning och sätter mig till rätta i TVfåtöljen för att se en föreställning från Brüssel-operan via YouTube. Kopplar på engelsk textning och musiken drar igång. Bekanta härliga toner från mitten av 1800-talet. Men sen kommer sång och text och då går det inte så länge innan jag tröttnar. Det är Tristan och Isolde av Rickard Wagner. Tre timmars påkostad uppsättning. Wagner skrev en massa härlig musik, inget snack om saken men den högtravande, förlegade handlingen går liksom inte att stå ut med. Och att den passade in i Hitlers föreställningsvärld är ju inte Wagners fel tycker jag.

Efter en halvtimme opera så slår jag över till Rapport och studerar den senaste statistiken. Inte så uppmuntrande den heller.

Comments


bottom of page