top of page

Lovsång till P1

(null)

En radio i varje rum, gärna med P1 på. Så är det hos mig.

Så inte kunde jag låta bli att när radiokorrespondenterna är på turné att bänka mig för att lyssna och se ansiktena bakom rösterna.

Staffan Sonning och Palmira Koukkari Mbenga, en gammal räv och en ny fräsch fläkt med ungt perspektiv och så ytterligare en välbekant röst från P1 morgonen, Anna Hernek. Det var perspektiv på världen, på jobbet som utlandskorre, minnesvärda möten i stort som i smått i en intressant stund. Och roligast av allt, jag var inte ensam! Typ fullsatt på den gamla sunkiga Forumteatern. P1 äger!

Och det finns ju så många fler favoriter som guidar oss genom trasslet uti världen. Margita Boström, Maria Persson Löfgren, Johan Bergendorff osv. Cecilia Uddén sätter sig vid ett kafébord i Kairo och samtalar med den lokale skomakaren eller David Rasmusson förklarar dansk inrikespolitik, man lyssnar och lär.

Och sen har vi förstås alla andra favoritprogram, dit kanske inte Fredrik Furtenbach hör när han ännu en gång försöker mjölka ut något nytt ur regeringsbildningen och absolut inte Nordengren & Epstein (hatar jag!) men gärna en vers av Jessica Gehlin i Spanarna eller en utflykt i nåt kärr långt borta med Naturmorgon.

”Förstå världen” var rubriken på tillställningen. Jo tack, vi jobbar på det!


コメント


bottom of page