top of page

Nytt år…


Då passar det ju bra att rensa gamla jobbpapper. Ja du läste rätt. Min jobbportfölj har stått under ett oanvänt skrivbord i 1 ½ år , med planeringsschema för vecka 22 och v 23 och allt, dvs veckorna innan det stora sommarlovet tog vid. Då jag blev pensionär.

Fortsatte med mina högar av gammalt bedömningsmaterial och hör och häpna pärmar med tips i ämnen jag inte undervisar i sedan förra seklet. Vet inte varför allt blivit stående, en säkerhetslina bakåt, uitifall att? Men nu vet jag att jag aldrig kommer att stå i ett klassrum igen, mitt liv som pensionär trivs jag med. Lärarjobbet är över, för alltid. När en god vän suckade över rättnings/bedömningshögarna som väntade på honom härom veckan på så minns jag alltför väl ångesten över att komma igång med hemmahobbet, ofta sö fm, att aldrig vara rktigt ledig i jobbveckorna. Det saknar jag verkligen inte!

Så röjningen runt och under skrivbordet fortsätter. Ett skrivbord som bara är avställningsyta behöver ju inte stå där , man kanske skulle göra om det här utrymmet till nåt annat… nåt projekt måste man ju ha.

コメント


bottom of page