top of page

Oj vad tiden går – 30 år!


En kompis påpekade härom veckan att det är 30 år sedan jag köpte Hagaborg, stället jag bor i. Otroligt men det stämmer. Det var i maj 1989 som jag sågen liten annons i Corren om hus till salu. Jag hade varit på jakt och åkt och tittat på hus ett år och sett både sånt som var för dyrt, för långt bort, dåligt läge osv. Men när jag klev ur min röda bil efter att ha fått vägbeskrivning så kände jag att detta var rätt. Låg fint, hyfsat nära sta´n, om än i fel kommun. Stillsamt sus i björkar, hus omodernt men i gott skick, en lagom stor tomt. Grannar men ändå avskilt. Det blev affär och jag köpte torpet på 1 rum o kök med inredd vindskammare, med el men ännu inte vatten och avlopp, 1500 m2 tomt med potential för 175000kr. Första vintern blev det utedass och dusch på jobbet men från våren kommande år var moderniteterna på plats. Första vintern minns jag också att det var så jäkla mörkt när man kom hem på vinterkvällen att man knappt hittade dörrlåset. Sånt och mycket annat går ju att åtgärda. Sen har jag byggt till, den stora satsningen var 2001-2003 och det blev ett lyft. Trevligt läge och jättebra grannar har ju gjort att detta blivit mitt lilla paradis, här blir jag nog kvar så länge det går.

Comments


bottom of page