top of page

På vinprovning


Nu har jag faktiskt diplom på att jag deltagit i vinprovarkurs ”Tuscan Classics” från Tuscan Wine School, det kommer att sitta bra i baren hemma. ”Offseason” har sina fördelar. Det visar sig att jag är den enda deltagaren i denna torsdags vinkurs, dessutom ser min sommelier att det står Swedbank på mitt kort och frågar på klingande Umeå-mål om jag möjligtvis är svensk. Tina har jobbat här några månader på Tuscan Wine School och är här över högsäsongen till september.

Nu blir det ju tillfälle att fråga om allt: om vintunnor, druvor, jordmån, priser och systembolaget. Tinas svenske pojkvän som varit på vintur(!) dyker upp sista kvarten och berättar om dagens vinfynd.

Själv sörplar jag i mig alla sorter och nickar och förstår, blir klokare och klokare till en rent överjordisk nivå.

Vilken som var bäst? Mozart Wine en brunello för 35 € flaskan, men lite geschäft när Tina berättar att de spelar Mozart för druvorna, på riktigt. Den är slutsåld så jag får nöja mig med en Godiolo från 2013, ljuvlig.

Comments


bottom of page