top of page

Rast på Boskär


Foton denna sida: Tomas K, Källunge, Visby

Det här gänget ser ut att ha varit med ett tag så vi måste ställa några frågor.

I år har tydligen paddelturen gått till Misterhults skärgård, norr om Oskarshamn.

Är Misterhult en favorit?


Skärgården är alltid en favorit, vi har varit i älvar, fjordar och i sjöar men havet är alltid nåt extra. Och eftersom vi bor i den östra delen av landet så hamnar vi gärna här, för tredje gången kanske? säger veteranerna.

Hur är det med orken? Ett par av er är ju 70+. Hur länge ska ni paddla egentligen? W: Vi siktar på att hålla igång tills vi blir 80. T: Fast man känner av åldern. Vi har aldrig varit långpaddlare, hellre njuta och snacka. Har ni med er allt i kajakerna? W: I år har vi med en kontainer-kajak så den verkar rymma det mesta. Vattnet börjar sina men allt annat har vi väldigt gott om. Vad blir det ikväll vid lägerelden? Frystorkat? T: Inte då, ikväll blir det bidrag från det centraleuropeiska köket och ett eget importerat vin därtill. God mat - alltid.

Många år tillsammans, har ni nåt mer att säga varandra? Vad talar ni egentligen om på era färder?

S: Minnen från alla färder genom decennier av paddlande, vi har en bok med anteckningar om vi inte kommer ihåg allt. Livet i stort, vad som hänt under året som gott sedan vi sågs senast och vem som orkar trycka ned det sista som finns kvar i kastrullen? Relationer, lokalpolitik- världspolitik och allt från meningen med alltihop till vem som tar disken.

Viktiga grejer alltså.

Vi önskar det ärrade gänget lycka till och ser hur de lite småstela men inte utan elegans glider ned i sina kajaker och efter en stund ljudlöst försvinner bort bakom udden, riktning nordöst - lunch på Ekön väntar.

2 Comments


Guest
Sep 02, 2021

Det låter härligt och förhoppningen ngsfullt inför framtiden

Like

Guest
Sep 01, 2021

Äntligen en vettig journalist som ställer de viktiga frågorna! Jag skall prenumera

Like
bottom of page