top of page

Så blir ditt liv som pensionär!Hur är det att vara pensionär? Det har ofta varit frågan senaste två-tre åren när man träffat gamla vänner över ett glas vin och en bit mat. De har inte varit där riktigt ännu men väg mot 65-årsdagen.

Correnartikeln från igår tisdag fokuserade mest på ekonomin, den är pensionärsmyndigheten bra på så den lämnar jag därhän.

Så här är några andra tips. 

Grundregeln Gör sådant som du tycker är roligt (och möjligt).

Jag gjorde ett par misstag de första två åren som bröt mot denna regel. Att gå på gym var inte roligt för 5 år sedan och är inte roligt nu heller. Att bara sitta och vänta på våren efter nyår är heller ingen bra idé för mig.

Jag behöver sysselsättning och lite intellektuell stimulans, den gav jobbet men nu får man skaffa den på annat sätt. Att läsa tidningen ordentligt är bra men inte nog, att surfa genom hela internet ger mest ont i nacken!

Gå nån cirkel, kurs – universitetskurs lär vara en rejäl kick har jag hört. Ditt intellekt behöver också sitt..

Om du gillar att resa som jag och dessutom alltid varit hänvisad till lov så öppnar sig många möjligheter.

Planera i god tid och du får en ögonöppnare för hur billigt det kan bli.

Vad sägs om en flygresa tor. Italien för lite över 400 kr, boende i Airbnb:s regi utanför högsäsong för under 300 kr natten och hyrbil med rejäl rabatt. Säger ditt CO2 samvete nej, så tågluffa – alltid seniorrabatt och försäsongsrabatt på Interrail så här års!  Internet ger dig möjlighet att planera allt och eftersom du har tid kan du ägna dig en hel dag åt att nörda ner dig utan att det märks att du har fördjupat dig i konstmuseer eller försäkringsvillkor för hyrbilar.

Toscana, renässansen, vårvärme – jodå om ett par tre veckor så!

Comments


bottom of page