top of page

Så enkelt var det!


Äntligen var det då dags att hämta ut elbilen, drygt 5 veckor efter utlovad leverans. Allt glömt när man sätter sig, ställer in stolen i rätt position, drar in nybilsdoften av plast, lim och textil och iväg mjukt, smidigt, tyst. Allt detta förstås precis som vilken annan ny bil som helst och så var det detta med laddningen... Hur skulle det gå med den? Jo man tar alltså handtaget på väggen, öppnar locket på bilen, stoppar in sladden och vips så växlar lampan i laddutrymmet från vitt till grönt och laddaren pulserar lite tryggt på väggen, laddning igång utan minsta problem. På instrumentbrädan ser jag hur lång tid det skulle ta att "tanka fullt". Vi hör i media om jättehöga elpriser och jag hoppas kunna ladda på nätterna när priset är som lägst. Jag ska bara få igång apparna först, då kan man styra det mesta från soffan, så är planen. Än så länge är läget något förvirrat på den fronten. Jag vet i alla fall att min el (teoretiskt) kommer från Harrsele vattenkraftverk i Umeälven. Coolt! Tanken var naturligtvis att det skulle vara typ brittsommar i oktober när jag tog min första tur, nu blir det en liten tur till grannkommunerna på vinterdäck och i bitande kyla. Nästan lika kul det.

--

2 Comments


Guest
Dec 03, 2021

Trevligt med ny bil. Din går på kräm och min på soppa båda är svårstavade, Peugeot, men trevliga att köra./G.

Like
Guest
Dec 03, 2021
Replying to

Suverän att köra, skulle jag säga. Så mjukt tyst, kraftfullt. Fast det är allt en del nytt att fatta.../T

Like
bottom of page