top of page

Snart marssol – möt Janne Mark


Nationell isvecka! Vad är nu detta undrar vi alla djupfrysta medborgare. En hel vecka med temperatur under nollan hela dygnet i hela Sverige visar det sig. Bara hänt 5 gånger tidigare under min livstid tydligen. 


I år tror jag att jag dock att jag lärt mig hantera den långa vintern som pensionär. Ett par kurser i Senioruniversitetets regi blir till intellektuell stimulans och en vårresa att se fram mot om en dryg månad. Då ska nog detta gå – även i år.

Möter man dessutom den för mig helt okända Janne Mark från Köpenhamn via musiken så känns det rentav hoppfullt. Janne sjunger moderna psalmer med jazzanstrykning och på sin nya skiva har hon dessutom med den norske magikern Arve Henriksen på trumpet. Ljuvligt vacker och avskalad musik i nordisk folkton. Utmana din danska med dessa rader:


Op ad jorden spirer frem en martsviol står som et løfte om at forårssol  vil bringe blomst og blad tilbage. 

Pludselig vækkes glæden af en elsket sang,  åbner os op efter en vinter lang                                                                Vinter Janne Mark

Comentarios


bottom of page