top of page

Sommarläsning?


När det bli sommar ska man ju ha något riktigt bra att sätta tänderna i. En Proust eller så. I bokcirkeln så har vi läst ”Min fantastiska väninna” av Elena Ferrante, kanske ingen omistlig världslitteratur men visst den fanns med på den senaste listan över rekommmenderad sommarläsning, som jag såg. På den listan fanns en bok av Orhan Pamuk, den turkiske nobelpristagaren. Eftersom jag tyckte Snö var just världslitteratur för 10 år sedan så kanske det är en bok jag ger mig på. Innan den rätta dyker upp har jag klarat av en ungdomsklassiker som ljudbok; ”Skriet från vildmarken” av Jack London, skriven 1903. Som tonåring älskade jag några av hans böcker. Håller den så här 50 år senare? O ja! En härlig personteckning, inte minst hunden Buck, koncentrerad handling med djupa insikter i samhälle och människor och djurs psyke.

Koncentrerad handling kan man kalla händelserna i ”Väster om friheten” av Thomas Engström. Det är en äkta hårdkokt thriller med fd Stasi-agenter, Wikileaks, CIA och bara osympatiska hårdingar som försöker och lyckas ta död på varann, det finns ett par till i Engströms serie. Läs början på boken ovan när ”hjälten” presenteras. Det kan bli en hårdkokt sommar. Om inte du har något tips som jag bara måste ge mig i kast med…

Comments


bottom of page