top of page

Spårvagnar

(null)

Visst är dom trevliga, spårvagnar. Vi passerade den mäktiga staden Dresden och nu vid Moldau – Prag; båda har nya och en del gamla spårvagnar. Vi anlände till Prag och på inrådan av en informatör så tog vi Metro till vårt hotell, tyvärr åt helt fel håll. Du vet hur det är, rulltrappor, skyltar, perronger, mängder med människor och man går och går och hoppas på det bästa, men man ser inget av staden.


Spårvagnar det är grejer det, smidigt, snabbt och ibland rena sightseeingturen. Ta linje 22 till exempel. Går från vårt hotell förbi en kanonrestaurang ”Slavia”, över Moldau till Mala Strana där det finns både Kafkamuseum och Lennonmur. Det blir spännande. Kafka för man vet ju aldrig om man kommer ut eller mal runt i en evig papperskvarn och Lennonmur för att den blivit nån slags symbol för frihetskamp under Pragvåren 1968 och nu i HongKong.

Men det är en liten sak jag undrar, hur svänger dom – spårvagnarna, vanliga tåg har ju växlar men två spårvagnar kör efter varandra och en går rakt fram och en annan linje svänger. Hur går det till?

En stillsam undran från en östgöte på resa i Europa.

Comments


bottom of page