top of page

Terminsstart


Nog känns det som ett nytt läsår börjar varje år i augusti. Även om det inte gör det längre egentligen. Skolfrågor dyker åter upp i nyhetsflödet, lärarbrist och betygssystem. Min gamla skola, Tallbodaskolan står där helt ny och fräsch och nyinvigd. Än så länge har jag bara varit utanför och sett barnglädje över en ny rolig skolgård – och det var innan allvaret började. Min gamla skola som jag själv gick år 1-6 i, Slaka skola har också dykt upp bland skolreportagen i Corren. Och själv satsar man också på att lära nytt, om än i lugnare tempo.


I höst blir en kort datakurs om bildbehandling, en filosofisk bokcirkel (förutom den gamla vanliga), konstvisningar på Passagen, konsthistoriska föreläsningar bl.a. om kvinnliga konstnärer på Norrköpings konstmuseum och om Hilma af Klint.

I oktober är det ett månadsföredrag i Seniouniversitetets regi ”Hur Sverige valde att steg för steg montera kvaliteten sin grundskola från 1962 till i dag”. Det låter alltför provocerande för att missas. Och jag som gick och trodde att jag bidragit till att utbilda och utveckla en massa barn inte tvärtom. Återkommer med rapport om det är värt besväret. På bilden är vi ett gäng seniorer ute på upptäcktsfärd i naturen varje tisdag en bit in på höstkanten och lär oss nytt om växter, småkryp och kanske lite om livet i allmänhet. Flenört var ny för mig, aldrig hört talas om.

Comments


bottom of page