top of page

The Hives – Live in Berlin

En av de få positiva följderna   av pandemin i kultursfären är väl att den tvingat fram oväntade lösningar att digitalt ta del av tex. en konsert. Inget nytt, stora  konserthus och klassiska orkestrar har sänt live mot betalning länge och minns jag inte fel så sände David Bowie en live konsert över Youtube för en herrans massa år sedan. Fagersta rockbandet The Hives ger sig ut på World Wide Web Tour. De startade torsdag 21 jan i Berlin och jag var där. Eller jag var med kanske man ska säga. The Hives stod i nån lokal nånstans. Jag satt i TV-fåtöljen. Med filt över fötterna och kaffekopp, typiskt 70+ alltså. The Hives är väl ett typiskt live band. Fullt ös på scen. Enkel rock med hög volym och få ackord. Men Howlin´ Pelle  Almqvist & Co är kul att se. Genomblöta av svett efter få låtar


De kör hitsen men konsertpubliken kan också ringa in och önska. Samtal från Schweiz och Portugal vittnar om att de efter 25 års turnerande är stora internationellt och skaffat sig en rejäl fanbas. Det inspelade publikljudet ska enligt uppgift vara från det aktuella landet. Jag charmas och skruvar upp volymen även om musiken inte direkt är i min favoritgenre.


Här är konsertschemat under World Wide Web Tour om du vill hänga på. Jan 21 – Berlin – 20:00 CET Jan 22 – London – 8:00pm GMT Jan 23 – New York – 7:00pm ET Jan 28 – Sydney – 9:00pm AEDT Jan 29 – São Paulo – 20:00 BRTJan 30 – Stockholm – 20:00 CETObs alla tider är lokala. Ska du se Sao Paolo konserten får du alltså hålla dig vaken till efter midnatt. Det kostar också en slant och du får en riktig biljett att trycka ut om du vill, köpa T-shirt som minne av konserten, chans att önska låtar osv. Kul idé även om vi alla längtar efter ”the real thing” och då menar jag inte i första hand mera The Hives utan nåt som berör mer på djupet.


Comments


bottom of page