top of page

Udda bidrag


Så här års drar det alltid ihop sig till listor med årets bästa musik. Så även i denna blogg. Här är ett par tips. 

Förr lyssnade man på en skiva i taget, den fick gå i sin helhet, möjligtvis blev det bara ena LPsidan innan 90-talets CD tog över och så kunde man lyssna på hela skivan utan att lyfta från soffan. Numera finns all världens musik i princip tillgänglig när och hur som helst via strömningstjänsterna. Överblick är svårt, tex. så är denna bloggare helt ute när det gäller vad som hänt på rap- o r&b- fronterna under året. Ingen aning. Och jag bryr mig inte. Men idag bjuder jag på två tips som jag hoppas får dig att lyssna lite extra, ett bidrag från Finland men på tyska och ett med 20-talsmusik. Båda tillhör enligt mig några av de bättre albumen under året. Vasas fauna och flora slog igenom för ett par år sedan med vispop från Finland men på svenska. Recenseras ofta förtjust på kultursidorna men det är först i år de lyft sig rejält genom att sjunga en handfull låtar på tyska. Bättre inspelat och välgjort och ganska knasigt faktiskt, men väldigt bra.

”Strandgut” med Vasas flora och fauna. Sen en gammal farbror som alltid gjort sin grej. På 70-talet med Roxy Music och de senaste åren med ett sound från 1920-talet. Hans senaste album med denna ljudbild är ett mästerverk.

Bryan Ferry and his Orchestra med ”Bitter Sweet”. För några år sedan var även inspelningen 20-talsmässig, denna nya skiva helt modern med några låtar från Roxy Music-tiden också men i en hundra år gammal tappning. Viskande Ferry, smäktande saxofoner, klarinett och banjokomp. Helt oemotståndligt faktiskt.Comments


bottom of page