top of page

Vågar man resa?


Idag var jag och hämtade ut min Interrail-biljett som jag ska använda i slutet av april, början av maj. Vågar man resa i tider av terror på flygplatser och tunnelbana? Bilden på mitt Interail Pass är från Toledo tror jag. En timmes tågresa söder om Madrid. Jag var där för några år sedan och tog just ett sådant tåg som var utsatt för terrordåd för drygt tio år sedan. Jag åkte tåg då och tänker göra det igen. Inte till Spanien och Interrail har jag aldrig provat förut. När det lanserades var jag för gammal och nu har jag seniorrabatt och dessutom vårrabatt fram till mitten av maj. Häpp!  Att ge efter för  medeltida, inskränkt och trångsynt tänkande – aldrig livet. Jag vill  se hur andra människor har det, spår efter gamla kulturer, konst och miljöer. Utbyte av erfarenheter och tankar, respekt för andra religioner och världsbilder, det är det som är kärnan i västerlandets demokratier. Förvirrade vilseledda hjärnor kommer inte att hindra mig och inte dig heller hoppas jag. 

Vågar man resa? Ja – vi måste!

Comments


bottom of page