top of page

Vår beredskap är god


(Nåja, så här gick det inte riktigt till..)
Vi är alltså tre farbröder som är ute och går i skog och mark med ojämna mellanrum. För motionens skull och för att våra pensionärsknän och leder behöver tränas. Denna gång hade vi ställt kosan ett varv runt Malmen. Nabogatan är en rätt okänd avkrok i väster där Linköping tar slut, startpunkt denna gång. Rätt blåsigt och kallt, flygplan i luften som startar och landar, precis som det brukar vara i denna del av Linköping. Vi har siktet inställt på några gamla husgrunder och går på gammal asfaltsväg, längs grusväg och upp på höjd för att spana ut över de militära anläggningarna. Men bara där det är tillåtet att vistas. Icke för ty blir vi inom kort uppsökta av tre väktare i två fordon, uniform och i full mundering. Vad gör ni? Vilka är ni?

De är trevliga och påpekar att v inte gör nåt olagligt. Men de antecknar namn och adress.

De är beväpnade och vad de inte upptäckte var att även vi hade skarpt, kniv och miniyxa för skog och mark. Och vårt ev. förflutna inom FSB talade vi icke.

Tryggt att veta att Sveriges beredskap är god och en liten extra touch på en ganska vanlig småkall promenad.Rapport
Skyddsobjekt: Malmens flygfält
Misstänkt intrång och skumt uppträdande.
Tre skyddsväktare tillkallades med två fordon för att förhöra tre personer som rörde sig strax utanför Malmens flygfält.
Tre herrar i pensionsåldern förhördes av Xx, Yy och Zz. De påstod att de brukade vara ute och gå i skog och mark för att få frisk luft och motion.
De såg obeväpnade och trevliga ut men skenet kan bedra som bekant. Eftersom vi inte kunde anklaga dem för nåt olagligt, de hade ej setts utföra illegala aktiviteter så förhördes de och vi inhämtade personuppgifter. Sedan släpptes de.
Slut på rapport..

1 Comment


Guest
Mar 26, 2022

Beskrivningens överensstämmelse med det verkliga skeendet intygas härmed

Like
bottom of page