top of page

Vardag på Baci di Siena

(null)

För tredje gången är jag då här i Siena, den underbaraste av Toscanas renässansstäder. Det var nästan 12 år sedan sist och man brukar ju säga att mycket har förändrats. Men inte här i denna uråldriga metropol som en gång för 700 år sedan var lika stor och betydelsefull som Paris.


Här är allt sig likt, liksom på 1300-talet. Torget och den stora domen, ringmuren och de smala gatorna. Fester och vardag.

Här träffas gubbarna på den lokala baren för att intensivt och högljutt diskutera, ja det kan vara politik eller kanske fotboll. Igår förnedrades Juventus på hemmaplan av Real Madrid och inget VM blir det oj oj oj.

Själv märker jag nöjt att jag är den enda turisten på Baci di Siena. Nu när det är lågsäsong har stadsborna tid för sig själva i ett par månader till.

Jag njuter av min cappuccino och tar sats mot den väldiga Duomo.

bottom of page